четвер, 10 лютого 2011 р.

Подорож у казку


Вирушаємо в подорож разом з "БібліоІнтернетом"
В Василівській бібліотеці Тульчинської ЦБС запроваджено нові інформаційні технології, що спонукає до впровадження нових засобів накопичення й збереження документальних та інформаційних ресурсів. Завдяки підтримці програми Бібліоміст та Василівської сільської ради створено центр нових бібліотечних послуг «Бібліо-Інтернет» з метою надання вільного безкоштовного доступу до світових інформаційних ресурсів через мережу Інтернет всім читачам бібліотеки.

Робота проводиться як з дорослими, так і з наймолодшими відвідувачами Інтернету. Користувачі бібліотеки отримують навички роботи в мережі Інтернет та дізнаютья про технології пошуку інформації, беруть участь у «віртуальних» екскурсіях, подорожах, уроках.

В січні місяці 2011 року на базі клубу «Барвінок», який діє в бібліотеці вже понад 5 років, створено новий клуб, основною метою якого є формування навичок роботи з комп’ютером. Членами клубу є учні 1-4 класів Василівської школи. Навчання дітей проходять два рази на місяць – в першу і останню п’ятницю місяця - за активною партнерською допомогою директора Василівської школи Шевчук Наталії Василівни, волонтерів Шевчука Максима Семеновича, студента 3 курсу Вінницького аграрного університету, Макогонюка Владислава Петровича, студента 2 курсу Ірпіньського НУДПСУ. Було проведено конкурс малюнків «Мій комп’ютер». Переможцями цього конкурсу були всі учасники, адже кожний малюнок був виконаний з любов’ю та натхненням.

Найулюбленішими творами дітей є казки, які вчать маленьку дитину розпізнавати добро і зло, дбайливо ставитися до природи, поважати старших, бути вірними друзями братів наших менших. Тому на одному із лютневих засідань діти здійснили віртуальну «Подорож у казку». Діти подорожували сайтами, список яких підготувала бібліотекар Ковтонюк Ніна Миколаївна, особливо їм сподобався дитячий портал «Сонечко», де вони не тільки могли почитати казки, оповідання про звірів, але й пограти в ігри.

На заняттях консультанти «Бібліо-Інтернету» використовують можливості Інтернет для розвитку інтелектуальних і творчих здібностей дітей. 7 лютого школярі здійснили віртуальну «Подорож дитячими сторінками Інтернет», стали читачами «Дитячої мережевої бібліотеки», в дитячому розділі порталу «Кирило та Мефодій» ознайомилися з «Комп'ютерною абеткою».



Немає коментарів:

Дописати коментар

Прихильники