понеділок, 25 червня 2012 р.

Від селища до селища бібліовеселощі

Саме під такою веселенькою назвою команда бібліотекарів та волонтерів Тульчинської центральної районної бібліотеки розпочала дитяче розважальне бібліотурне. Озброївшись мультимедійним обладнанням, фарбами, олівцями, гарним настроєм ми вирушили в подорож. Першою зупинкою стало невеличке мальовниче село Михайлівка. Цікаві дитячі оченята зустріли нас біля будинку культури. Знайомство розпочали з рухливих ігор. Малята залюбки грали в "доганялки", ловили "бульки" та освоїли бадмінтон. З ними охоче працювали молодий бібліотекар з сусідньої Маньківки Ірина Хавара та волонтерка, член клубу "Павутинка" при Бібліо-Інтернеті Настя Вігуржинська.


Але найцікавіше чекало попереду...
В бібліотеці розгорнулась ігрова зона. Поки малята бавились на вулиці, команда вправно підготувала зал. На юних читачів чекала:
- мультиподорож "В світі цікавого"
- калейдоскоп цікавих книг
- бібліовікторина
- бібліорозмальовка "Я із книгою на ти..."
- онлайн-мультик.
А на завершення малечу як і годиться чекали подарунки: зошити, ручки, олівці, яскраві кульки та соки.
      "100 хвилин разом з бібліотекою" збігли, але ніхто не хотів додому. Малеча продовжувала малювати, а старшенькі допомагали сільському бібліотекарю отримувати нову літературу, яку ми привезли.
      Саме цікаве запитання від дітвори: "Ну скажіть, як же так може бути, що мультик ми дивились на білому простирадлі?". Ось тут ми змушені були  згадати фізику, і  пояснити як то воно відбувається.
      Задумане нами вдалося. Дітки отримали невеличке свято від бібліотеки. За словами сільського голови Степана Семеновича Олійника: " Це перші гості, які завітали до наших діток за останні 5-6 років". А я подумала "Як добре, що в нас виникла така ідея!" і раділа як дитина разом з своєю командою.
         P.S.Трішечки статистики. В той день на святі були присутні 18 діток. Двоє з них мешканці Москви, які відпочивають в бабусі. До бібліотеки записалось два нових читача.










4 коментарі:

Прихильники