вівторок, 24 січня 2017 р.

Соборність України – завдання на всі часи



20 січня 2017 року в приміщенні читального залу Тульчинської центральної районної бібліотеки відбувся круглий стіл на тему: „Соборність України – завдання на всі часи” з нагоди Дня Соборності України та 98-ї річниці підписання Акта злуки УНР та ЗУНР.
         День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави в єдності українських земель. Проблеми, які існували 100 років назад, вони є актуальними і на даний час. Соборність – це єднання, не тільки територіальне, а й насамперед духовне – кожен з нас повинен взяти собі власний урок історії та з надією і вірою в серці, ми маємо чекати, що настане той час, коли наша Україна стане єдиною і більше не будуть проливатися ріки крові.



         В категорії запрошених: голова райдержадміністрації М.Підболячний, голова районної ради О.Авраменко, міський голова В.Весняний, начальник відділу культури і туризму Тульчинської райдержадміністрації Катерина Василівна Третьякова, представники навчально-виховних закладів міста, громадських організацій, політичних партій, місцевих ЗМІ, працівники райдержадміністрації, бібліотеки.
        Розпочали круглий стіл завідувач сектору внутрішньої політики Тульчинської райдержадміністрації Юрій Миколайович Хмелевський та головний спеціаліст відділу освіти райдержадміністрації Поваляєва Алла Анатоліївна. Звучали виступи учасників, переможців учнівських конкурсів, які підготували вчителі Кирнасівскої ЗШ IIII ступенів, Паламарчук Катерина Олександрівна та Сегеда Галина Михайлівна. 

Науковий співробітник Тульчинського краєзнавчого музею Луценко Галина Володимирівна донесла до слухачів інформацію з історії Соборності України. На завершення завідувач відділом обслуговування Нурізянова Тетяна Петрівна представила коментований перегляд літератури на тему: «Ти одна і неподільна, Україно моя вільна» за розділами: «Соборна - значить єдина», «Соборність України на всі часи».


Немає коментарів:

Дописати коментар

Прихильники