четвер, 12 березня 2009 р.

“Звучать Шевченкові слова” по Skype

ВІДЕОРЕПОРТАЖ З АКЦІЇ "ЗВУЧАТЬ ШЕВЧЕНКОВІ СЛОВА"
До 195 – ліття від дня народження Тараса Григоровича Шевченка бібліотеками району проводився Шевченківський тиждень, в рамках якого пройшли заходи в кожній бібліотеці.
10 березня районна бібліотека за підтримки відділу культури та туризму Тульчинської райдержадміністрації, рамках проекту ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва «Читаюча Вінниччина» провела акцію «Звучать Шевченкові слова». Протягом дня велике слово Кобзаря лунало у виконанні молоді, дітей, педагогів, творчої інтелігенції.
Родзинкою свята стала участь Тульчинської бібліотеки у відео – естафеті з використанням Skype – технологій, яку проводила ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва. Всіх учасників акції у містах Вінниці та Бар з інтернет – центру бібліотеки вітали завідувач сектору внутрішньої політики, зв’язків з ЗМІ та громадськістю апарату Тульчинської РДА Юрій Миколайович Хмелевський, літературно – мистецькоге об’єднання «Оберіг», сімейний театр Прилипків, Женя Студилко, Тамара Паламарчук, учениці НВК ЗШ №3 гімназії ім. О.С.Пушкіна м. Тульчина. В свою чергу тульчинці мали змогу прослухати читців з м. Бар. Шевченківські читання перепліталися із виконанням пісень на слова Кобзаря Женею Студилко, ученицею НВК ЗШ №3 гімназії ім. О.С.Пушкіна м. Тульчина та народним аматорським фольклорно - етнографічним ансамблем с. Антонівки Барського району.
А Мельниченко Ілля, учень 4-Б класу школи – інтернат мав змогу привітати своїх земляків в Барському районі.
Саме така акція дала змогу залучити до читання творів великого Кобзаря різні категорій користувачів бібліотеки і підняти роль бібліотеки як території читання. Завдяки сучасним технологіям користувачі нашої бібліотеки тепер мають змогу спілкуватися з своїми однодумцями, колегами, друзями далеко за межами рідного міста.




1 коментар:

  1. Вау, молодці! Приємно було також побачити знайомі обличчя з м. Бар. Сподіваюсь, цей захід приніс радість і задоволення усім учасникам по обидві сторони від веб-камери -)

    ВідповістиВидалити

Прихильники