середу, 16 жовтня 2013 р.

Моє місто – Тульчин



Без усвідомлення національних традицій, поширення знань про історію та культуру не може відбутися відродження нації, тому краєзнавство є одним із пріоритетних напрямків роботи Тульчинської ЦРБ, нагальним завданням якої є організувати краєзнавчу роботу, спрямувати її у потрібне русло.
При бібліотеці завжди працював актив читачів,  які ретельно вивчали  історію  Тульчинщини, піклувалися про її сьогодення та майбутнє. Ім’я цій армії ентузіастів — краєзнавці. Об’єднати цих людей було нескладно, так був заснований інформаційно-краєзнавчий центр «Тульчинський край – красо поміж сторіч», який працює при відділі інформаційно-бібліотечного сервісу та автоматизації бібліотечних процесів, Бібліо-Інтернету Тульчинської ЦРБ. Організатором цього центру став бібліотекар відділу, краєзнавець Вігуржинський Владислав Олександрович, адже в його доробку багато унікальних видань, присвячених нашому місту. На базі центру проводяться бібліотечно-краєзнавчі учнівські конференції, скап-конференції, зустрічі-семінари у режимі веб-спілкування та ін.

Особлива увага надається екскурсіям по місту, по Палацу Потоцького, які проводить Вігуржинський В.О. для учнів та студентів освітніх закладів міста, гостей Тульчина з інших міст України, зокрема Києва, Запоріжжя, Одеси  тощо. Нещодавно відбулась екскурсія для представників Національної спілки краєзнавців України, бібліотечних працівників, учасників методичного дня для бібліотек-філій Тульчинської ЦБС та з нагоди Дня українського козацтва.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Прихильники