середу, 27 квітня 2011 р.

ЧОРНОБИЛЬ ОЧИМА ДІТЕЙ


В центрі "Бібліо - Інтернет" ексонується виставка дитячого малюнку "Чорнобиль очима дітей", презентація якої відбулася нещодавна. Своїми враженнями про виставку ділиться Анастасія Вігуржинська:
Чорнобиль... Чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, все одно це слово полум’янітиме чорним вогнищем скорботи.
У ці дні ми привертаємо увагу, як української так і світової громадськості, до страждань людей, які зазнали і продовжують зазнавати дії радіації, наших співвітчизників і жителів інших держав. Серед них і ті, хто захистив світ від страшної біди ціною свого здоров'я, а інколи й життя. Ми схиляємо перед ними голову.
Я та мої друзі народилися після тієї страшної трагедії. І дізнаємось ми про неї з розповіді вчителів та батьків. Але нещодавно ми всі стали свідками того, що сталося в Японії. Ми переживаємо за японських ровесників. І закликаємо дорослих бути обережними.

Коли в районі, відповідно до розпорядження голови райдержадміністрації було оголошено конкурс малюнка «Чорнобиль очима дітей» багато моїх ровесників взялись за олівці та фарби. Адже це єдина можливість привернути увагу дорослих до дитячих переживань.

Юні художники за двома віковими категоріями виборювали право називатися кращими знавцями найскладнішої для дитячої уяви теми – чорнобильської. У часникам прийшлося вивчати її, звертатися за допомогою до своїх вителів, бібліотеки. Приємно зазначити те, що на конкурс надійшло 118 робіт, які оцінювало компетентне журі.

А 19 квітня в Інтернет – центрі центральної районної бібліотеки відбулося відкриття виставки малюнків та нагородження переможців, якими стали : Безпятчук Віктор, Безпятчук Анастасія, Капула Марина з Богданівки, Сивак Максим, Литвиненко Ігор, Волковський Василь з Тульчина, Гега Ганна з Кирнасівки, Франкова Валентина та Рудик Наталія з Шуро – Копіївки. Марія Іванівна Колібабчук, заступник голови райдержадміністрації та Тетяна Миколаївна Мишківська вручили грамоти та солодкі подарунки юним митцям.

Учні школи – гімназії № 3 підготували літературно – музичну композицію. Звучала поезія у виконанні Мирослави Третяк, учениці першої школи. А солісти ансамблю «Домісолька» Яна Мадюдя та Янчук Людмила подарували присутнім українську пісню.

Учасниця ліквідації Гуцол Тамара Василівна поділилася спогадами тих часів.

Виставка дитячих малюнків протягом місяця буде експонуватись в Інтернет – центрі районної бібліотеки. А потім буде передана для зберігання у фонди районного краєзнавчого музею. Тож запрошуємо всіх бажаючих ознайомитись з нею до центральної районної бібліотеки, яка знаходиться за адресою: місто Тульчин вул. Незалежності, 8.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Прихильники